УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ ТА СТУДЕНТІВ У МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ У РУМУНІЇ

20-22.05.2022 р. у найстарішому закладі вищої освіти Румунії – Університеті Олександра Іоана Куза (м. Ясси, Румунія) відбулась Міжнародна конференція «SCIENTIFIC PREMISES OF PHYSICAL EXERCISE TO INCREASE THE QUALITY OF LIFE». У конференції взяли участь науково-педогогічні працівники та студенти провідних закладів вищої освіти: Університету Олександра Іоана Куза (м. Ясси, Румунія), Західного університету Тімішоара (м. Тімішоара, Румунія), Державного університету Бабеша-Бойяі (м. Клуж-Напока, Румунія), Кишинівського державного університету фізичної культури і спорту (м. Кишинів, Молдова) та Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (м. Чернівці, Україна).

Від України модераторами конференції були науково-педагогічні працівники факультету фізичної культури та здоров’я людини – завідувач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та домедичної допомоги доктор медичних наук професор Лідія Доцюк, викладач кафедри фізичної культури та основ здоров’я Анжела Медвідь, доцент кафедри теорії та методики фізичного виховання і спорту кандидат наук з фізичного виховання та спорту Тетяна Лясота. Наукові доробки румунською та англійською мовами презентували студенти факультету Ірина Макогончук та Віталіна Мельничук (спеціальність «Фізична терапія, ерготерапія»), Анастасія Федоруца (спеціальність «Середня освіта (Фізична культура)») та Ольга Шубкіна (спеціальність «Фізична культура і спорт»). Доповіді були присвячені сучасним прийомам та методам, які стосуються вдосконалення людини через кінетотерапію та спортивну науку, теоретичні та прикладні досягнення у галузі рухової діяльності людини, а також їх вплив на загальний стан здоров’я і працездатність людини на різних етапах онтогенезу.

У рамках наукової конференції був проведений майстер-клас «Оцінка нейродинаміки у кінетотерапії», змагання з нових спортивних ігор (регбі-таґ), а також екскурсії у планетарій та ботанічний сад.

Обмін науковою інформацією, отримані нові знання та спілкування з закордонними колегами та студентами сприятимуть зміцненню міжнародної співпраці та інтеграцію викладачів і студентів у європейське освітнє середовище.