Науково-практичний семінар: «Сучасні підходи до ведення реабілітаційної документації» для представників лікувально-профілактичних та реабілітаційних закладів м. Чернівці

04.11.2022 року науково-педагогічні працівники кафедри фізичної реабілітації, ерготерапіі та домедичноі допомоги за сприяння фахівців організації Momentum Wheels for Humanity (Владислав Талалаєв, Леся Каландяк, м. Львів) провели науково-практичний семінар: «Сучасні підходи до ведення реабілітаційної документації» для представників лікувально-профілактичних та реабілітаційних закладів м. Чернівці.

Модель документування надання реабілітаційних послуг презентувала доцент Леся Логуш. Лікарі ФРМ, фізичні терапевти, ерготерапевти приватних та державних реабілітаційних центрів і відділень обговорили особливості формування реабілітаційної документації, які регламентують обстеження і втручання в стаціонарних та амбулаторних умовах.

Завідувач кафедри, д.мед.н., професор  Лідія Доцюк запропонувала розробити рекомендації щодо ведення уніфікованої форми реабілітаційної картки пацієнта, яка забезпечить універсальний підхід  до реєстрації, вимірювання та оцінки реабілітації, що дасть змогу визначити її ефективність, аналізувати стан пацієнта на різних етапах надання реабілітаційної допомоги.

Підсумком науково-практичного семінару стало колегіальне рішення щодо поглиблення співпраці між кафедрою фізичної реабілітації, ерготерапіі та домедичноі допомоги Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та представниками практичної охорони здоров’я.