Cпецкурс з ерготерапії

З 13.03 по 17.03 на кафедрі фізичної реабілітації, ерготерапії та домедичної допомоги факультету фізичної культури та здоров’я людини Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича проходив спецкурс по ерготерапії, який проводив Олександр Васильович Кулик — український нейрохірург, заслужений лікар України, доктор медичних наук, лікар нейрофункціональної діагностики, лікар ФРМ, співзасновник та директор Науково-практичного центру нейрореабілітації «Нодус».

✔️

Лектор розповів про важливість ерготерапії у відновленні пацієнтів/клієнтів після хвороб/травм. У студентів сформувалося чітке уявлення про дану спеціальність, її мету, завдання та засоби реалізації.

▪️

Пізнавальні лекції були підкріплені практичними заняттями. Особливо зацікавила тематика пацієнтоцентризму, як важливого компоненту ефективної роботи ерготерапевта. Лектор, за допомогою реальних прикладів, зміг розкрити зміст ерготерапевтичних підходів, що використовуються у реабілітації пацієнтів.

▪️

Найбільше вражень студенти отримали під час підсумкового практичного заняття, де вони в ролі ерготерапевтів змогли створити та проаналізувати програму ерготерапевтичного втручання для симуляційного пацієнта.

▪️

Також Олександр Кулик ознайомив з сучасним ерготерапевтичним обладнанням, яке використовується у світі та закцентував увагу на важливості навчання в сучасних умовах України.

👏

Усі учасники освітнього процесу щиро вдячні Олександру Васильовичу за знання та можливість по-новому усвідомити роль ерготерапевта у відновлювальному процесі пацієнта.