Другий всеукраїнський конгрес із фізичної терапії!

6-8 вересня 2024 року у м. Львів був проведений Другий всеукраїнський конгрес із фізичної терапії!

Учасниками конгресу були викладачі кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та домедичної допомоги – завідувач кафедри професор Лідія Доцюк, доцент Леся Логуш, асист. Карина Лістау та Віктор Толок. 

Під час заходу кращі українські та міжнародні експерти поділилися досвідом із фізичної терапії в неврології, ортопедії, кардіології, педіатрії, реанімації. Також на воркшопах були розглянуті кращі практики надання допомоги в гострому, післягострому та довготривалому реабілітаційних періодах. 
Щиро вдячні організаторам за:

 доповіді від іноземних та національних експертів, що охоплюють різноманітні теми в галузі фізичної терапії та реабілітації,

 панельні дискусії щодо нових тенденцій, викликів та можливостей у галузі,

 воркшопи та тренінги для підвищення кваліфікації.

Організатори: Всеукраїнське об’єднання фізичних  терапевтів та Пацієнти України  Співорганізатори: World Health Organization Ukraine, Міжнародний Комітет Червоного Хреста в Україні, UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, Червоний Хрест України.
Захід створено в рамках проєкту Реабілітація травм війни , який реалізується Благодійним Фондом Пацієнти України за підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC), представлену Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні, а також представників European Union in Ukraine та Nova Ukraine. Всі заходи ініціативи також підтримуються Міністерство охорони здоров’я України, НСЗУ Національна служба здоров’я України, Міністерство соціальної політики України, Офіс Президента України та радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна.
Партнери: Українське товариство терапії мови і мовлення, Protez Hub, Всеукраїнське об’єднання протезистів-ортезистів, Інститут вертебрології та реабілітації, Poland Foundation for Active Rahabilitation, Громадська організація «Всеукраїнське об’єднання осіб з інвалідністю Група Активної Реабілітації, Україно-норвезький проєкт з реабілітації  Sunnaas sykehus HF, Physiopedia, Лікарі без кордонів/Médecins Sans Frontières.

Разом до перемоги!