24-25 листопада 2023 року у м. Львів був проведений Національний конгрес з мультидисциплінарної реабілітації: Формування стратегії роботи в умовах війни.

Учасниками конгресу були асистенти кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та домедичної допомоги – Карина Лістау та Віктор Толок.

Важко уявити реабілітацію без мультидисциплінарної команди. Однак через впровадження нових реабілітаційних професій, у фахівців часто виникають питання щодо сфер професійної практики. Саме тому ціль конгресу – окреслення меж реабілітаційних професій, ролі кожного фахівця у реабілітації, визначення професійної автономності та рівності фахівців реабілітації у мультидисциплінарній команді.

За два дні насиченої роботи вдалося отримати нові знання за напрямками:

-актуальні питання реабілітації нейрогенних розладів.

-концепції організації та провадження реабілітації у сфері охорони здоровʼя.

-командна робота у реабілітації складних клінічних випадків.

-мʼязово-скелетна реабілітація воєнних травм.

-стан та перспективи реабілітації в громаді.

Дякуємо організаторам конгресу  ГО «Всеукраїнське обʼєднання фізичних терапевтів», ГО «Українське товариство ерготерапевтів», ГО «Українське товариство терапії мови і мовлення», ProtezHub, ГО «Українське товариство фізичної та реабілітаційної медицини», БФ «Пацієнти України».

Захід створено в рамках проєкту «Реабілітація травм війни в Україні», який реалізується Благодійним Фондом “Пацієнти України” за підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC), представлену Посольством Швейцарії в Україні, а також представників Європейського Союзу та Nova Ukraine. Всі заходи ініціативи також підтримуються Міністерством охорони здоров’я України, Національною службою здоров’я України, Міністерством соціальної політики України, Офісом Президента України та радницею-уповноваженої Президента України з питань безбар’єрності.